Welke maat armband moet ik hebben?

door | sep 29, 2023 | 0 Reacties

De juiste maat armband uitzoeken

Een armband is een prachtig sieraad dat je pols kan flatteren en je outfit net dat beetje extra kan geven. Maar hoe weet je nou welke maat armband je moet hebben? In dit artikel leggen we uit hoe je de juiste maat armband uitzoekt en bepaalt.

Hoe meet je je polsomtrek?

De eerste stap is het meten van je polsomtrek. Dit doe je door een touwtje of meetlint om je pols te wikkelen. Zorg ervoor dat het touwtje of meetlint strak zit, maar niet te strak. Meet vervolgens de lengte van het touwtje of meetlint.

De juiste maat armband

De juiste maat armband is een armband die comfortabel zit en niet te strak of te los is. Een armband hoort niet te strak om de pols te zitten, omdat dit pijnlijk kan zijn. Ook kan een te strakke armband de bloedsomloop belemmeren. Een te losse armband kan afglijden of zelfs verloren raken.

Over het algemeen wordt geadviseerd om een armband te kiezen die 1-2 cm groter is dan je polsomtrek. Dit is om er zeker van te zijn dat de armband comfortabel zit en niet afglijdt.

Factoren die de maat van een armband beïnvloeden

De maat van een armband wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder:

 • Het type armband: De maat van een armband kan variëren afhankelijk van het type armband. Bangle armbanden zijn bijvoorbeeld vaak groter dan armbanden met een sluiting.
 • De dikte van de armband: Een dikke armband heeft meer ruimte nodig dan een dunne armband.
 • De sluiting: De sluiting van een armband kan ook de maat beïnvloeden. Een armband met een schuifsluiting heeft bijvoorbeeld meer ruimte nodig dan een armband met een gespsluiting.

Bekijk hier al onze armbanden.

Armband maattabellen

Standaard maattabel voor armbanden

Leeftijd Polsomtrek Armbandmaat
Kinderen 9-11 cm XS
Tieners 10-12 cm S
Vrouwen 12-14 cm S/M
Vrouwen 14-16 cm M
Mannen 16-18 cm M
Mannen 18-20 cm L

Opmerkingen:

 • De maattabel is een indicatie en kan variëren afhankelijk van het type armband, de dikte van de armband en de sluiting van de armband.
 • Het is altijd aan te raden om je pols maat op te meten en bij twijfel even contact op te nemen met ons!

Uitleg maattabel:

 • Leeftijd: De maattabel is onderverdeeld in leeftijdscategorieën. Dit is een indicatie, omdat de polsomtrek ook kan variëren afhankelijk van de lichaamsbouw.
 • Polsomtrek: De polsomtrek is de omtrek van je pols, gemeten net boven het knobbeltje van je pols.
 • Armbandmaat: De armbandmaat is de lengte van de armband, gemeten vanaf de sluiting tot het uiteinde van de armband.

Conclusie:

Met deze maattabel kun je een goede indicatie krijgen van de juiste armbandmaat. Het is echter altijd aan te raden om een armband die je al hebt op te meten of je polsmaat te bepalen, bij twijfel kun je altijd contact met ons opnemen.

Armbanden passen

Als je de armband in een winkel koopt, kun je deze natuurlijk altijd even passen. Dit is de beste manier om te bepalen of de armband de juiste maat heeft.

Conclusie

Met deze tips kun je de juiste maat armband uitzoeken en bepaalt. Zo kun je genieten van een armband die comfortabel zit en je pols opfleurt.

Tips voor het dragen van een armband

 • Kies een armband die past bij je stijl. Er zijn armbanden in allerlei stijlen, van klassiek tot modern. Kies een armband die past bij je persoonlijke stijl.
 • Combineer armbanden met elkaar. Je kunt verschillende armbanden met elkaar combineren om een unieke look te creëren.
 • Zorg voor de juiste verzorging. Om je armband mooi te houden, is het belangrijk om deze regelmatig te poetsen. Je kunt hiervoor een speciale armbandenpoets gebruiken.

Vragen?

Heb je nog vragen over hoe je de juiste maat armband uitzoekt en bepaalt? Laat het ons weten!

Bekijk hier al onze armbanden.

× Hoe kan ik je helpen?